Нова публікація EACEA: European Higher Education Area (EHEA) cluster meeting – Impact of the EHEA projects

Європейським виконавчим агентством з питань освіти і культури (EACEA) було опубліковано новий звіт – European Higher Education Area (EHEA) cluster meeting – Impact of the EHEA projects.

Сприяння розвитку Європейського простору вищої освіти (ЄПВО) є головним пріоритетом для ЄС. Програма Еразмус+ є основним засобом підтримки національних політик, в рамках якої з 2014 року розпочато численні проєкти. На сьогоднішній день 84 проєкти Еразмус+ ЄПВО залучили міністерства освіти та ключові зацікавлені сторони у сфері вищої освіти, зосередившись на таких сферах, як інструменти прозорості Болонського процесу, забезпечення якості, навчальна мобільність, інновації у викладанні, академічні цінності, автоматичне визнання та можливість працевлаштування.

Перший кластерний захід у 2018 році об’єднав перші два покоління цих проєктів. На другому заході в червні 2023 року було розглянуто досягнення та виклики останніх 40 проєктів (2018-2024). У звіті «European Higher Education Area (EHEA) cluster meeting – Impact of the EHEA projects» підсумовуються дискусії цього останнього форуму, що охоплюють питання забезпечення якості, автоматичного визнання, національних рамок кваліфікацій (НРК), мікрокваліфікацій, інклюзивності та фундаментальних академічних цінностей. Він також представляє основні висновки учасників, містить порядок денний заходу та буклет з ключовою інформацією про проєкти ЄПВО 2018, 2019 і 2021 років.

Детальніше про публікацію на сайті EACEA.

Попередня Нова публікація EACEA: Fostering digital education - Emerging practices from ...